четвъртък, 3 октомври 2013 г.

Сезонът на ябълките - Урок

Ето и обещаното уроче, с което искам да ви покажа една много бърза рецепта за ябълки. И ако вече си мислите за печени ябълки със захар, значи почти сте познали. Само, че тези ябълки няма да могат да се похапват (за жалост), но пък ще красят нашите хартиени проекти.
Всъщност, ще ви дам не една, а цели две рецепти.

Първата е за сочни червени ябълки.
Ето ги и съставките:
- стиропорени топчета
- клечки за зъби
- лепило
- червен брокат


Начин на приготвяне :)

Нанизваме топчето на клечка за зъби.


Овалваме топчето в лепило.

Поръсваме обилно с брокат.

Декорираме ябълката, като добавяме листа на дръжката.


Аз избрах да използвам своята червена ябълка - ето така:




Просто нямаше как да не се сетя за любимата си Снежанка - погледната през огледалото на злата кралица.




Втората рецепта е за карамелизирани ябълки.
Какво ни е нужно:
- стиропорени топчета
- клечки за зъби
- маркер
- мастило за топъл ембосинг
- бяла и безцветна ембосинг пудра

Приготвяне:
Оцветяваме си топчето в избрания жълто - златен нюанс.


Намастиляваме горния край на топчето.


Поръсваме по - малко от безцветната и от бялата пудра.

Тук има един изключително важен момент. Когато нагряваме пудрата с пистолета, трябва да го направим просто за няколко секунди, защото ако задържим съвсем малко повече от необходимото - стиропореното топче ще се набръчка и свие, и няма да получим желания резултат. Така, че загрейте пудрата съвсем мъничко, колкото леко да се залепи.

Надявам се да съм била достатъчно изчерпателна, но ако имате въпроси, не се притеснявайте да ми ги зададете. Ще се радвам ако ви е харесала идейката и решите да си я сготвите.

Всяко ваше мнение е ценно за мен.
Благодаря ви,  че посетихте блогът ми.

Няма коментари:

Публикуване на коментар