петък, 5 юли 2013 г.

Вкусна книга



   Завърших го....йееееее. Най-сетне завърших моето първо албумче, или по-точно рецептурник.
Идеята да започна да го правя дойде от моята сестра, която все ми казва - Како, как хубаво готвиш, трябва да научиш и мен. :) Та, както се досещате реших да и подаря този рецертурник, като сложа в него няколко рецепти от ястия които е харесала, но в по-голямата си част ще бъде празен за да поставя в него свой рецепти.

 Има си тайници :) за още рецепти.

След дълго ровене в нета, за подходящо уроче, попаднах на видеото на Ем . Започнах да го правя по нейните указания, но така и не намерих подходящите пликове.  Това обаче не можа да сломи моят силен ентусиазъм, за това започнах сама да си правя страничките една, по една. Естествено не стана като на Ем - красиво и изящно, но тепърва се уча, нали.

От единственият плик, с що-годе подходящият размер, направих като джоб в който да се събират още рецепти.

Така направих няколко странички и блокирах, нещо все ми убягваше и не можех да реша как да го завърша, а исках да бъде с много странички, за да има място за повече рецепти. За това албума си стоеше в ъгъла (и търпеливо чакаше) само с няколко странички. А, времето започна да ме притиска, тъй като смятах да й го подаря за рождения ден, който е след няколко дни.
Днес бях почти готова да се откажа да го завърша до рождения й ден, когато - ооооо чудо, появи се предизвикателство при Картичкофуриите, което ми даде идеята за декупаж на салфетка върху хартия. И тъй като, декупажа е старо мое хоби, в къщи е пълно с интересни салфетки. Без много, много да му мисля, взех най-подходящата за моят проект и набързо направих няколко странички, после добавих още няколко само с цветни картони и така бедното албумче стана горд собственик на цели 20 странички. Можете да предположите, че за съвсем начинаещ като мен, това си е истинско предизвикателство и то с толкова много страници.


Тук е мястото да изкажа благодарност на  Вени, че ми даде идея в най - подходящият момент. Благодаряяяяя :))





Накрая да покажа и моята салфетка, тъй като не мога да не участвам в Картичкофурийско предизвикателство 176 - „Декупаж”, след всичко което разказах до тук.  :)

 С този проект ще участвам и при Щурите предизвикателства - CCH #148 Да не е картичка


П.С. Съжалявам, за тъмните снимки, но нещо все не можех да си намеря подходящ фон.
И още нещо - скоро ще ви покажа още една изненада която правя за рождения ден на моята по - малка сестра.


2 коментара:

  1. Много хубаво албумче :) С пожелания да се напълни с много вкусни рецепти :) Благодаря, че се включи в моето предизвикателство и се радвам, че си получила вдъхновение от него за твоя проект :)

    ОтговорИзтриване